Küldetésmondatunk:
“A Mihály Kertje egy olyan együttműködő közösség, ahol a gyermekeket waldorf pedagógiai szemléletben neveljük, hogy képesek legyenek felismerni és járni a saját útjukat.”

Almási Adrienn Rózsa

Mivel egész életemet a szeretet, az odaadás, mások tisztelete és segítése hatotta át, olyan állásra vágytam legbelül, ahol ezek az értékek fontosak és átadhatóak. Kezdő szakmámat is eszerint választottam. Általános ápoló és asszisztensként dolgoztam, majd 2004-ben a Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Főiskolai Karán szereztem diplomát óvónőként. Ebben az időben óvónőként nem tudtam elhelyezkedni, ezért a szociális ágazatban egy, a fogyatékos emberek megsegítésére létrehozott szolgáltatónál dolgoztam, mint vezető 10 évig. 2010-ben szociálpedagógus másoddiplomát és 2015-ben szakvizsgát szereztem.
Közben gyermekeim megszületésével egyre nagyobb lett bennem a vágy, hogy gyermekek közt lehessek, mint óvónő. A hit, az elhatározás és az égiek segítségével megtaláltam illetve megtalált az, amire én hivatott vagyok. A mai napig jó érzéssel tölt el, hogy 2015-ben lehetőséget kaptam, hogy erre az útra léphessek. Minden igyekezetemmel azon vagyok, hogy jó Waldorf-óvónő legyek. Segítségként megkaptam, hogy 2015 szeptemberétől a Solymári Waldorf óvónő képzésen vehetek részt. Úgy érzem, hogy a gyermekekhez vezető utat könnyen megtaláltam, a velük töltött idő örömtelivé teszi a mindennapjaimat, ahogy a gyerekekét is.
Az ünnepkörök átélésének pillanatai mind varázslat, amire a gyermekek rácsodálkoznak. Áhítat, meghittség, öröm ragyog a szemükben. A szeretettelje, biztonságos, mosolygós légkör fontos a gyermekek számára, s úgy gondolom, hogy mi, felnőttek tükrei vagyunk minden mosolynak, s azért vagyunk, hogy visszamosolyogjunk. Természetesen az egészséges határok felállítása nemcsak otthon, hanem az óvodai együttlétben is szükséges, hiszen a gyermekek lelkileg, szellemileg és testileg nem elég fejlettek ahhoz, hogy felismerjék, hol is húzódnak ezek. Ha mi közösen felállítjuk a határokat, akkor a helyes útra tereljük őket, és figyeljük, hogy merre tartanak. Előfordul, hogy elesnek ezen az úton, de hiszem, hogy van elég erő bennük, hogy felálljanak. Ha mégsem sikerül, mi segítünk nekik. Óvónőként én és kollégáim figyelünk arra, hogy napjaikat tevékenyen töltsék, megengedjük, hogy egy-egy „munkafolyamatba” bekapcsolódhassanak. Kiemelt figyelmet fordítunk lelki és fizikai szabadságukra a mindennapokban.
Bemutatkozásomat kedvenc idézetemmel zárom:
„Legyenek útjaid hepehupásak, kanyargósak, elhagyatottak és veszélyesek, de vezessenek el a legnagyobb csodákhoz. Hegyeid nyújtózzanak fel a fellegek fölé.” /Edward Abbey/

Megosztás:
2018. Január 23. Kedd
Ma Zelma napja van.
Holnap Timót napja lesz.

Adomány

Gyermekkert Kecskeméti Waldorf Egyesület:

Rendszeres adományoknak:
Magnet Bank:
16200106-11599786

Építkezési adományok alszámla:
Magnet Bank:
16200106-11599803

Mihály Kertje Waldorf Iskola:

Magnet Bank:
16200106-11599827


A hatalmas 1%, nagy segítség!
adószámunk:18357118-1-03
(Innen töltsd le a nyomtatványt!)Bővebben

Bekukkantó - Nyílt napok iskolánkban 1., 2., 3. osztály

Időpont: 2018. január 31.  8:00-14:00
Helyszín: Kecskeméti Waldorf Óvoda és Iskola, Kecskemét, Szarkás 74.

"BEKUKKANTÓ" - Nyílt napok iskolánkban

Irány a kecskeméti Waldorf Iskola a Szarkásban!

Bővebben

Heti menü

Menü étlap letöltése...
(A megtekintéshez Adobe Acrobat Reader program szükséges)

Csak életünk öregszik, lelkünk halhatatlan A fátyol szétszakad, már nincs tovább titok

- Erich Fromm

Minden barátság azzal a homályos érzéssel kezdődik, hogy valahol már találkoztunk.

- Hamvas Béla

Önmagunk megtalálásának legjobb módja, ha elveszünk mások szolgálatában.
- Gandhi

Ha egy gyerek nem tud úgy tanulni, ahogy tanítjuk, akkor úgy kell tanítanunk, ahogy tanulni tud.

- Ignacio 'Nacho' Estrada